Programok a közelben

Ha az élet citromot ad, csinálj belőle limonádét!LÁTNIVALÓK A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉN

Kiindulási PONT : LIMONÁDÉ APARTMAN


AGÁRDI GYÓGY- és TERMÁLFÜRDŐ

Kültéri medencék:

A 450 m² vízfelülettel rendelkező, családi medence valamennyi generáció számára garantálja a megfelelő szórakozást. A babák részére a változó mélységű (0-30 cm vízmélységgel) "hempergő" készült, a kisgyermekeknek a 30 cm-es kisvizes medence, a nagyobbaknak pedig a 60 cm-es gyermekmedence áll rendelkezésre, melyhez egy kis barlang is kapcsolódik, bejáratánál vízfüggönnyel. A medencékben különféle élményelemek, csúszda, vízi fenyő, "vödrös játék" és egy gömbcsúszda találhatók. A felnőttek számára egy 90 és egy 119 cm-es vízmélységű medencerész épült, melyekben az alábbi élmény elemek gondoskodnak testünk kényeztetéséről: ülőpadok és fekvőágyak, masszázselemek, vízfüggöny, óriás nyakzuhany, négy vízsugár. A mélyebb részen található a hullámcsúszda és a sodrófolyosó. A medence szerves részét képezi a vízi bár, amely különleges élményt nyújt a felfrissülni vágyóknak. A családi élménymedence szezonális jelleggel, kizárólag a nyári szezonban üzemel (részletek a nyitva tartás menü alatt).

Mintegy 9 ha ligetes területen található a 300m²-es vízfelülettel rendelkező nyitott termálvizes medence, mely télen-nyáron várja a vendégeket! A termálmedence élményelemektől mentes, ülőpadokkal körbevett kialakításával tökéletes pihenést nyújt egész évben a szabadban. A medence a nyári hónapokban exkluzív napozó boxokkal egészül ki, melyek közvetlenül a medence mellett, kiemelt helyszínen találhatók (a napozó boxok különdíj mellett vehetők igénybe).

Beltéri fedett medencék:

Az egyedi kivitelezésű kupolás élménymedence a '80-as évek végén épült, 2007-ben került átalakításra, azóta lehetővé teszi az egész család számára a felhőtlen kikapcsolódást. A szülők számára igazi felfrissülést jelenthet a 180m² vízfelülettel rendelkező élménymedence álló-, és fekvő masszírozó elemekkel, vízkésekkel, és gejzírekkel dúsítva. Ugyanitt a 0,5m vízmélységű gyermekpancsoló csúszdával és vidám játékelemekkel, gombazuhataggal a vízben való pancsolást teszi igazi élvezetté a gyerekek számára. A medence egész évben várja a kikapcsolódni vágyó családokat.

A 320 m² vízfelülettel és körben víz alatti ülőfelületekkel rendelkező, fedett gyógymedence élményelemektől mentes, mely egész évben rendelkezésére áll a pihenésre és regenerálódásra vágyók számára. Az 1000 m mélyről feltörő, 58°C- ról 36°C-ra visszahűtött, ásványi anyagokban gazdag gyógyvíz, kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések, reumás panaszok, kopások és nőgyógyászati problémák kezelésére, gyógyítására.


         Nyitva tartás: 

          hétfő                         8:00-19:45 

          kedd                         8:00-19:45

          szerda                      8:00-19:45

          csütörtök                  8:00-19:45

          péntek                      8:00-19:45

          szombat                   8:00-19:45

          vasárnap                  8:00-19:45

Gárdonyi Rönkvár 

Egri Vár kicsinyített mása Agárdon a gyógyfürdő közelében.

Az Egri Vár kicsinyített mását készítették el Agárdon, Gárdonyi Géza szülőháza és a Velencei-tavi Galéria melletti területen. 
A rönkvár közel 500m2-es. 
Megtalálható a Dobó bástya és egy 50m-es földalatti labirintus, valamint egy 9 méter magas torony. 
A Gárdonyi-Vár minden érdeklődőt vár, játszóházaknak, rendezvényeknek is helyt ad.

Nyitva tartás: Keddtől-Vasárnapig 10:00- 18:00-óráig 

Belépőjegy: 500 Ft/fő, 
3 éves kor alatt ingyenes 
Helyi lakosoknak: 400 Ft/fő 
45 perces vezetett várfoglalkozás: 900 Ft/fő 
Jegyek a helyszínen, a Galéria Kávézóban kaphatóak. 

Várkapitány által irányított foglalkozás a várban: 
"Várcsata" 
45 perces modul, mely tartalmaz várbemutatást, fejlámpás játékot a kazamata rendszerben és török anya-manya játékot. A játék végén pedig végvári vitézzé avatja a játékban résztvevőket a Várkapitány. 
Ára: 900 Ft/fő"Vitézi próbatétel" 
60 perces modul: tartalmaz rövid várbemutatás, fejlámpás játékot a kazamata rendszerben, valamint várjátékot. 
A várjáték során a gyerekek megidézik az 1552-es várvédők tetteit, diadalát, életre keltve Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényét. Vitézi próbatételeket teljesítenek, a várkapitány felesketi a csapatokat a vár védelmére, a játék végén pedig végvári vitézzé avatja a játékban résztvevőket. 
Ára: 950 Ft/fő

Elérhetőségek:

2484.Agárd, Sigray út.1-3. Zichyújfalu irányában

+36 30 402 6811


Madárvárta ,az ország első madártani kutatóháza
(Múzeum-Galéria / Agárd)

A madár megfigyelő toronyból betekintést nyerhetünk a Velencei-tó madárvilágába.

A MADÁRVÁRTA - az ország első Madártani kutatóháza.

A madarak megjelölésére használt, kóddal ellátott, akkor még fém lábgyűrűt, Hans Christian Mortensen (1856-1921) dán középiskolai tanár alkalmazta először. Németország után, hazánk 3 -ik ként csatlakozott a madárgyűrűzéshez.

Az első Klebensberg Kúno - Madárvártát , 1928-ban a Magyar Ornitológusok szövetsége alapította , Meszlen Pál és Radetzky Dezső vezetésével és támogatásával, mely a II. világháborúban megsemmisült.

A második:Chernel István -Madárvárta:

Radetzky Jenő (1909-1991) kiváló tudós, tanár, népművelő és ornitológus, kezdeményezésére 1959-ben a Székesfehérvár járási Tanács alapította meg a Madárvártát, ahol az Ő vezetésével évente több száz érdeklődő fiatal tanulmányozhatta a Velencei-tó madárvilágát. 
" A Chernel István - Madárvárta legfőbb céljai:

az érdeklődő fiatalok madártani és természetvédelmi és honismereti kiképzése és nevelése 
a felnőtt bel- és külföldi kutatók expedíciós bázisa az alkalmi látogatók tömegének kalauzolása, közművelődési szolgálata."

Írta Radetzky Jenő, akinek az élete volt a Madárvárta

Radetzky Jenő munkálkodása idején több ezer látogató fordult meg itt, és szinte nincs is olyan világrész, ahonnan ne lett volna látogatója a nemzetközileg is jó hírnévnek örvendő Madárvártának. Több doktori disszertáció, kandidátusi értekezés, vagy csak sikeres biológiai pályázat helyszínét jelentette a Madárvárta. Sok külföldi kutató innen indult ki a kutatásai során. Több tudományos eredmény is született itt.

Elérhetőségek:

2484.Agárd,Chernel István u. 60.


Csóbor Pincészet - 2484 Agárd, Balatoni út 92. 22/271-139

( Ingyen borkóstolón vehet rész a szállásunk által biztosított kupon felhasználásával )


Kilátó Dinnyés és Agárd összekötő kerékpárút mentén

Egy naplementés kilátás "Sarvajcz Körösztjénél" a Velencei-tóra és Velencei-hegységre, kívülről rendkívül látványos kilátóból.  


Várpark Dinnyésen

Középkori várak a Nagy Magyarországról. 

Alekszi Zoltán, a Várpark megalkotója: 
2012 februárjában kezdtem el komolyabban foglalkozni a Várpark megvalósításának gondolatával. Hosszú előkészítő munka előzte meg, mely magában foglalta a történelmi anyagok felkutatását, a megfelelő helyszín kiválasztását, a kivitelezés megtervezését. A célom az volt, hogy középkori magyar várakat mutassak be, egyedülálló módon. Az egyediségük abban rejlik, hogy az épületek eredeti anyagukból készültek, fából és kőből, a legvalósághűbb megjelenés érdekében. 18 vár készült el, eredeti tájolással. A várakat egy sétány övezi, mely Nagy-Magyarország formáját ölti magára, így a várak eredeti helyükön körbejárhatók. A sétányt emlékoszlopok övezik, melyek mindegyike 1-1 magyar királynak, kormányzónak, fejedelemnek állít emléket. A dinnyési Hagyományőrző Központtól néhány lépésnyire, saját udvaromon építettem fel a kuriózumnak szánt látványosságot. A makettek minden korosztály számára élményt jelenthetnek, a tárlatvezetés lehetőséget ad a történelmi ismeretek elmélyítésére.

Nyitva tartás: 
Hétfő - Vasárnap: 9-18 óráig


Belépőjegy árak: 
Teljes árú: 950 Ft/fő 
Családi (2 felnőtt + gyerek): 750 Ft/fő 
Gyermek (16 éves korig), nyugdíjas: 750 Ft/fő 
Csoportos (20 főtől): 650 Ft/fő 
Tárlatvezetés (10 főtől): 200 Ft/fő

Elérhetőségek:

2485 Dinnyés ,Kossuth u. 17.

+36 20 928 7156

Pákozd - Miska huszár

A világ legnagyobb huszár szobra

Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás, amely 100 tonna betonból készült és 13,01 m magas. A huszárhagyományok ápolása, művészet és tradíció! Ezek a gondolatok teremtették a Miskahuszárt megálmodó és létrehozó magyar alkotói összefogást.

A monumentális huszár szobor az M7 autópálya mellett áll, Pákozdon, az ún. Bogár halmon. Ott, ahol a mondák szerint, Jellasics horvát bán és császári-királyi táborszernagy állt 1848 szeptemberében.


Sukoró - Bence -hegyi kilátó

A Bence-hegyi kilátó új építményét 2018. márciusában adták át a Sukoró melletti Bence-hegyen. A 20 méter magas toronyra 196 lépcső vezet fel.

Velence Korzó

A Velencei-tó Kapuja Budapest felől - Velence Korzó egyre inkább olyan közösségi élettérré válik, ahol megvalósul az egyensúly a vásárlás és szórakozás, a munka és a pihenés között, ahol a családok, barátok, üzleti partnerek közös élményekkel gazdagodhatnak.

A Velencei-tó Kapuja a térség lakosságának és az ide látogató turisták igényein alapuló, egyedi és formabontó elképzelés alapján megtervezett többcélúan hasznosuló centrum.

Néhány adat:

  • 3.500 nm lidós-homokos part a szabad strandhoz,
  • 5.500 nm szolgáltatóház,
  • ebből 2.735 nm az üzletek területe.

A 20 hektáron kialakított kereskedelmi, szórakoztató és turisztikai központ egyszerre nyújtja egy városközpont, egy közösségi- és rendezvénytér, egy sétálóutca, szolgáltatóház, egy igényes és modern szabad strand, rekreációs szabadidős tér esszenciáját.

Kiemelt figyelmet fordítunk a Velencei-tó és környéke kulturális életének fejlődésére. Lehetőségeink szerint állandó fórumot kívánunk biztosítani a hazai kulturális élet ismert és elismert szereplőinek, ezzel is hozzájárulva a közösségi-szellemi élet kibontakozásához Velencén.

Velencei-tó hajózás

1. VONALJEGY AGÁRD ÉS PÁKOZD (SZÚNYOG-SZIGET) KÖZÖTT:

Menetidő: kb. 30 perc.

4 éves korig ingyenes. 

Gyermek (4-18) és Nyugdíjas: 800 Ft 

Felnőtt: 1000 Ft 

Jelképes (fogyatékkal élők és kísérőjük jogosultságot igazoló okmány alapján): 300 Ft

Családi kedvezmény: két szülő esetén a második gyermek díjmentesen utazhat.


Kerékpárszállítás ingyenes!


2. 30 PERCES SÉTAHAJÓZÁS PÁKOZDON (SZÚNYOG-SZIGETEN):

4 éves korig ingyenes. Gyermek (4-18) és Nyugdíjas: 600 FT Felnőtt: 800 Ft

Jelképes (fogyatékkal élők és kísérőjük jogosultságot igazoló okmány alapján): 200 Ft

Családi kedvezmény: két szülő esetén a második gyermek díjmentesen utazhat.


3. 1 ÓRÁS SÉTAHAJÓZÁS AGÁRDON ÉS VELENCÉN:

4 éves korig ingyenes. Gyermek (4-18) és Nyugdíjas: 1200 Ft 

Felnőtt: 1600 Ft

Jelképes (fogyatékkal élők és kísérőjük jogosultságot igazoló okmány alapján): 400 Ft

Családi kedvezmény: két szülő esetén a második gyermek díjmentesen utazhat.


4. 1 ÓRÁS NAPLEMENTÉS SÉTAHAJÓZÁS AGÁRDON:

4 éves korig ingyenes. Gyermek (4-18) és Nyugdíjas: 1800 Ft 

Felnőtt: 2400 Ft

Jelképes (fogyatékkal élők és kísérőjük jogosultságot igazoló okmány alapján): 600 Ft 

Családi kedvezmény: két szülő esetén a második gyermek díjmentesen utazhat.


HAJÓBÉRLÉS (áfával)

100 személyes "Nadap" nevű hajó bérleti díja: 50 000 Ft/óra. 

50 személyes " Agárd" és 40 személyes "Gárdony" nevű hajók bérleti díja: 40 000 Ft/óra.

https://velenceitohajozas.hu

Részletes  tájékoztatót, programfüzetet talál szálláshelyünkön, igény esetén segítünk összeállítani programtervét .

Az aktuális eseményekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket facebook oldalunkon , kövessen Minket !!